4Beat (percussiespektakel)

Percussie-spektakel

 

 Promotrailer: https://www.youtube.com/watch?v=lylcz78-sPo 

 

 

4BEAT is een productie van TamTam Productions (TTP) dat zich de  afgelopen 14 jaar geprofileerd heeft als een veelzijdig en hoogwaardig productiebureau op het gebied van percussie, wereldmuziek en jazz. De thematiek van de producties is veelal gebaseerd op onderzoek naar culturen met een sterke ritmische traditie. TTP heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder gezelschap met groot succes bij een breed publiek.

 

 

 

 

 

Met hun eerste programma ‘De kracht van trommels’ heeft 4BEAT meer dan 120 keerin de Nederlandse en Vlaamse theaters, scholen en op festivals gestaan! Nu is het tijd voor een nieuwe productie.

 

 

 

 

Twee vriendjes vinden op straat een tas met drumstokken. Zij willen hiermee op hun eigen trommels gaan spelen, maar thuis aangekomen blijken hun trommels onvindbaar… Dus gaan ze op zoek. De 4BEAT-musici nemen de jongetjes in hun zoektocht mee naar de landen waar ze zelf vandaan komen; Curaçao, Turkije, Suriname, Nederland en Senegal. Ze laten de jongeren kennismaken met kindermuziek uit vele landen in de wereld. Vanzelfsprekend kiezen ze dan juist de liedjes met bijzondere trommels en swingende ritmes!

 

 

 

 In deze voorstelling laten vier percussionisten in een energieke voorstelling het jeugdige publiek kennis maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban sounds van de DJ, met jongleren op ritme, met body percussie, met mystieke oriëntaalse percussie, met zang en dans. Een opzwepende show waarbij het moeilijk zal worden in de stoelen te blijven zitten.

 

Gianni Tam (Suriname): dochter van de gerenommeerde slagwerker Lucas van Merwijk. Speelt wereldwijd in verschillende bands.

 

Vernon Chatlein (Curaçao): Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse percussie.

 

Alper Kekec (Turkije): een virtuoos op de oriëntaalse percussie.

 

DJ Charlie (Nederland): tracks en loops op de computer en rapper.

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen (ook OUTDOOR mogelijk)

SPEELDUUR: 60 minuten (opbouwtijd: 2u)

DOELGROEP: 6 tot 14 jaar

MAX. TOESCHOUWERS: ONBEPERKT

 

SPEELVLAK: 6mB op 6mD

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod