Het Kleurfeest

Het Kleurfeest

 

Een erg bijzonder en interactief teken- en kleurevenement

met live-muzikant

voor 2-8 jaar én hun ouders!

 

VOOR FESTIVALS, BIBLIOTHEKEN, MUSEA enz.

Met ‘Het Kleurfeest’ hebben tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne een interactief teken- en kleurevenement voor kinderen ontwikkeld, live muzikaal omlijst door Maarten Teekens.

 

Op een groot vel papier (van min. 2m op 4m, kan ook groter tot max. 10m op 12m) op de grond ontstaan op de klanken van de muziek een tekening.

 

Door in het begin de muziek en het tekenen samen te laten gaan, ontstaat er bij het kind een concentratie waardoor het de tekening wordt ingezogen.

 

José en Gerard werken veel samen met Frank Groothof (van o.a. Sesamstraat) en hebben hierdoor in de afgelopen jaren veel expertise kunnen verwerven in het muzisch werken met kinderen.

 

Wanneer het grote tekenavontuur begint, zit Maarten met gitaar op de grond en zingt, fluit of neuriet hij mooie liedjes uit de geschiedenis van de popmuziek (Sam Cooke, The Beatles, Elvis) terwijl de kinderen met krijtjes de tekening die Gerard heeft gemaakt, inkleuren en meetekenen. Ze beginnen aan de rand van het tekenvlak, vergeten alles om zich heen en stappen "in" de tekening.

 

Peuters blijven met gemak een uurtje geboeid. Het Kleurfeest verbindt kinderen en volwassenen en samen wordt er gewerkt aan de totstandkoming van een groot kleurrijk tekentapijt. 'Het Kleurfeest' doet dingen ontstaan die kinderen (en hun ouders) anders niet ervaren. Er ontstaat als het ware in stilte een moment van verwondering. Je moet het zien om te geloven.

 

 ER KAN OOK PER THEMA GEWERKT WORDEN (fietsen, dieren,…)

Ook geschikt voor bijzondere doelgroepen

 

SPEELDUUR: 45 minuten (opbouwtijd: 60’)

DOELGROEP: 2 tot 8 jaar en hun ouders 

MAX. DEELNEMERS: vrije inloop (max. 20 kinderen tegelijk)

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod