HET MINISTERIE VAN ONVERRICHTERZAKE

Fat boys

 

WINNAAR KINDERTHEATERFESTIVAL GENT 2019 !

 

JURY: "Gewoon VET COOL!!!"

 

 

"Een tegelijk ontroerende, grappige en pittige komedie én een ode aan alle onhandelbare jongetjes"

Gespeeld door gerenommeerde acteurs uit het (jeugd)theater

 

 

 

 

Recensie 'De Volkskrant' (4 ****): 

 

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/fat-boys-is-een-grappige-rauwe-komedie-en-een-ode-aan-alle-onhandelbare-jongetjes-vier-sterren-~ba8d69cb/?fbclid=IwAR2K4f2qkbB5HFuiCA4gO2s68IvUIMqsmE8-3fZB_vbglxZTQEo9LLm5trY

 

  

 

Thomas is wel 1000 dingen tegelijk. Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, precies goed, een beste vriend, een nagel aan een doodskist, expert op het gebied van knaagdieren en snoep, gekmakend luidruchtig en nog 991 dingen meer. Met zijn beste vriend Erik (super traag, super dom en super sterk) stort hij zich met volle overgave in alles wat het leven te bieden heeft en meer.

 

Fat Boys is een voorstelling over jongens die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven. Het is een viering van nieuwsgierigheid en levenslust. Een komedie met een randje.

 

"Soms barst mijn hoofd uit elkaar van de ideeën en de gedachtes en dan moet ik ze eruit werken want anders wordt het veel te druk daarbinnen en dan houd ik mijn adem in, maar alle woorden staan te dringen en te gillen hier van binnen."

 

Danielle Wagenaar is regisseur en schrijver voor theater. Tussen 1996 en 2012 was zij artistiek leider van het Syndicaat, een erg succesvolle theatergroep in Nederland die voornamelijk nieuw repertoire voor jongeren maakte. Sinds 2013 is zijn freelance regisseur/schrijver.

 

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen (vanaf januari 2019)

SPEELDUUR: 70 minuten

DOELGROEP: 6-10 à 12 jaar en familie

AANTAL TOESCHOUWERS: 200

SPEL: Niek van der Horst en Eva Zwart

REGIE & TEKST: Danielle Wagenaar

MUZIEK: Jolle Roelofs

VORMGEVING: Miek Uittenhout

SPEELVLAK: 6m op 6m

 

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod