CW BOOST - 'Man met hoed' (modern circustheater)

CIRCUSWERKPLAATS BOOST is één van de aanvoerders van het ‘contemporary circus’ dat sterk in ontwikkeling is. Het technische niveau van artiesten is enorm hoog en deze nieuwe, onderscheidende podiumkunst verovert de theaters zienderogen.


HET VERHAAL: Een man krijgt bezoek van alle facetten van zichzelf. Met allerhande fysieke en visuele trucs, in een doorgezaagde eenkamerwoning en 9 hoeden zonder kapstok, proberen ze één persoon te worden. 

Trailer van ‘Man met hoed’: https://www.youtube.com/watch?v=BdJIA6jihRk 

'Man met hoed' is een veelgelaagd spektakel met verrassende circusskills, fysieke en visuele hoogstandjes in een surrealistisch decor dat fungeert als een circusinstallatie. De props en kostuums doen dankbaar dienst als circusattributen.

 

Regisseur/theatermaker JAKOP AHLBOM (die met zijn eigen gezelschap in ons land te zien was met ‘Vielfalt’ en ‘Lebensraum’) maakt beeldend, fantasievol theater, waarin hij elementen uit mime, dans en illusionisme combineert tot een unieke theatertaal. Het menselijke onvermogen vertaalt hij naar surreële situaties met humoristische kanten waardoor de kijker continu op het verkeerde spoor gezet wordt.

 

Recensies:

“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl)

“De kunsten van de spelers dwingen stilte en respect af.” (HP/de tijd)

“Het overtreft de verwachtingen. Ongelofelijk en met veel hilariteit weet Ahlbom samen met de spelers iets neer te zetten wat je doet verbazen en de tijd doet vergeten” (ik hou van theater.nl)

 

 

SPEELPERIODEoktober/november 2017

SPEELDUUR: 60 minuten (uitladen + opbouw: 5u)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 400

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod