Nieuwsbulletin april 2013

PIV HUVLUV schrijft geschiedenis

Op 12 april schrijft stand-up comedian Piv Huvluv geschiedenis met de release van de allereerste comedy dubbel-DVD ooit! PIAS-Comedy brengt dan zijn knappe avondshow ‘Speeltijd’ en zijn onvolprezen familievoorstelling ‘Stand-up 4 Kids’ uit. Twee shows voor de prijs van één! Vanaf 13 april in de winkel. De dubbel-DVDV wordt voorgesteld op 12/4 in CC Geel t.g.v. zijn nieuwste jeugdtheatervoorstelling ‘Speelvogel’ (regie Hanneke Paauwe) en op 13/4 in CC Blankenberge t.g.v. zijn avondshow ‘Speeltijd’. 

Jeugdtheaterproducties op Paaseditie Spekken-Festival te Gent

Op het Spekken-festival kan u drie van onze gezelschappen aan het werk zien: Theater Anna’s Steen speelt ‘De saaiste vader van de wereld’ op maandag 01/4 om 16u00, Peter Slabbynck & Tine Vandenbussche spelen ‘De windhond’ op vrijdag 5/4 om 14u00 en Figurentheater Irene Laros speelt ‘Deksels!’ op zaterdag 6/4 om 14u. Alle voorstellingen vinden plaats in Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 te Gent. Info & reservaties: www.uitbureau.be (09/233.77.88) 

Onze acts op Internationaal Promotiefestival voor straattheater te Ieper op 12 & 13 april

Cirque Cirqulaire speelt zijn woordenloze binnenvoorstelling ‘Working class’ (8-11 jaar) op 12 en 13/4 en Figurentheater Enna-Dien Blink speelt haar mobiele straatact ‘Het Karretje’ op zondag 13/4. Info: www.gevleugeldestad.be  

Jeugdtheater SPUTNIK maakt iedereen blij

De reacties op de eerste voorstellingen zijn enthousiast. Sputnik brengt met hun nieuwste productie ‘Altijd prijs’ opnieuw een swingende en theatrale liedjesvoorstelling. Rik Tans (De Schedelgeboorten) en Kathleen Vandenhoudt gaan in première op zondag 14/4 bij De Vieze Gasten te Gent en toeren nog tot en met mei, zie speellijst op onze website www.xlp.be . De productie wordt uiteraard volgend seizoen uiteraard hernomen vanaf 10 maart 2014. ‘Altijd prijs’ staat voor pure ‘contentementerie’…

ROALD DAHL-specialist MARC REYNAERTS creeërt ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ (7-12 jaar) 

Theater De Kreet kondigt voor volgend seizoen een nieuwe productie aan. De Kreet-acteur Marc Reynaerts kende eerder al veel succes met een aantal Dahl-creaties waaronder ‘De Grote Vriendelijke Reus’, ‘Gruwelijke rijmen’, ‘Rijmsoep’ en ‘De fantastische Meneer Vos’. Nu pakt hij uit met ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’. De voorstelling is het gehele seizoen beschikbaar.

Lees de recensie n.a.v. de voorstelling in het bekende Theater De Lievekamp in Oss (Nederland): http://www.lievekamp.nl/index.php?File=_recensie_joristoverdrank

MICROBAND headliner op LACHFESTIVAL HOUTHALEN

De allereerste Belgische tournee van het Italiaanse duo werd goed gesmaakt. Op 6 juli mogen ze hun muzikale en visuele fratsen tonen als headliner op het Internationaal Lachfestival te Houthalen.

HANS MORTELMANS presenteert nieuwe CD in Arenberg

De komende weken en maanden zult u beslist veel meer horen over dit groot Vlaams talent. Op zondag 28 april om 20u30 presenteert Hans Mortelmans & groep de nieuwe CD ‘Zand’ in de Arenberg. Verwacht u aan een swingend, exotisch en uitbundig cd-concert.

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod