Nieuws

Gentse Feesten-programmatie 2018

 

JEUGDTHEATER / HET Kindertheaterfestival

 

 

 

FIGURENTHEATER ENNA-DIEN met ‘Sssst…’ (40’) voor 2,5 tot 5 jaar

 

Tijger is morgen jarig maar de andere dieren zijn vergeten om het feest te organiseren. Paniek! Natuurlijk helpt iedereen mee. Maar gaan Muis, Ooievaar, Vos en hun heldhaftige vrienden erin slagen ?! Humorvolle, spannende voorstelling gebaseerd op het prentenboek van het jaar!

 

Op: zo 15/7 om 14u00 in de Bouffonzaal

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -6 jaar)

 

 

 

FIGURENTHEATER ENNA-DIEN met ‘Kus gezocht’ (45’) voor 4 tot 8 jaar

 

Sterk visueel verhaal over Loesje dat boos is omdat haar mama haar geen nachtzoen komt geven en geen verhaaltje voorleest omdat ze te druk bezig is met de nieuwe baby. Een kolfje naar de hand van de internationaal gelauwerde Gentse figurentheaterregisseur Luk De Bruyker (Theater Taptoe)

 

Op: ma 16/7 om 14u00 in de Beckettzaal

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -9 jaar)

 

 

 

MARIANNE VAN HOUTEN met ‘Nijntje op de fiets’ (35’) voor 2 tot 5 jaar

 

'Nijntje op de fiets' is geïnspireerd op de wereldbekende boeken van Dick Bruna. Actrice Femke Hermans neemt de kinderen enthousiast mee in het verhaal van Nijntje die op pad gaat. Ze fietst door het bos, de boerderij, de speeltuin en het strand en logeert bij opa en oma Pluis...

 

Op: dinsdag 17.07.2017 om 14u00 in de Balkonzaal

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -6 jaar)

 

 

 

CIRCUSTHEATER MARCO SOLO met ‘Marco gaat op reis’ (50’) voor 4 tot 10 jaar 

 

Marco staat meermaals geboekstaafd als wereldrecordhouder jongleren in het Guinness Book of Records. Nu maakt deze acrobaat/jongleur een vrolijke reis naar je fantasie en ontdekken we heel bijzondere dingen en kunstjes. Goeie reis !

 

Op: wo 18/7 (Beckettzaal) en do 19/7, telkens om 14u00 

 

Ticketprijs: 10€ (volwassenen) en 7€ (kinderen -11 jaar)

 

 

 

PIV HUVLUV met ‘Commissaris Piv’ (60’) voor iedereen vanaf 7 jaar

 

Keicool! De enige echte stand-up comedy 4kids! Kinderen hebben rechten, maar rechten brengen ook plichten mee. Zijn ze bereid die te vervullen? PIV gaat op zoek naar de onhebbelijkheden en kleine kantjes van kinderen en confronteert hen met hun eigen gedrag en hoe volwassenen dat ervaren :-) !

 

Op: do 19/7 om 14u00 in de Bouffonzaal

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -13 jaar)

 

 

 

HET KLEINE THEATER met ‘Roodkapje’ (40’) voor 3 tot 8 jaar

 

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit vandaag eens een ander pad te kiezen. Ze zwerft door het bos maar komt allerlei onbekende sprookjesfiguren tegen. Gaandeweg beseft ze dat ze de wolf mist. Een ‘verrassend Roodkapje’, vol humor, liedjes en mooie muziek.

 

Op: vr 20/7 om 14u00 in de Balkonzaal

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -9 jaar)

 

 

 

ELLEN SMETS THEATER met ‘Broemmm’ (45’) voor 2 tot 6 jaar
Deze erg beeldende kleutervoorstelling vol humor en avontuur van Ellen Smets is opnieuw een schot in de roos. De kinderen leven ontzettend mee en schateren om de fratsen van Zip en haar onwillig autootje Broemmm, want niet alles verloopt zoals te voorzien en te verwachten...

 

Op: za 21/7 om 14u00 in de Balkonzaal 

 

Ticketprijs: 10€ (volw.) en 7€ (kinderen -7 jaar)

 

 

 

 

 

AVONDPROGRAMMATIE

 

 

 

THE LUNATICS IMPROCOMEDY (comedy)

 

The Lunatics uit Gent zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in de improvisatiewereld. Bij hen draait het rond snelheid, verrassing en vooral comedy. Ze overtreffen hoe dan ook je stoutste, meest onnozele of zelfs je eerder aangebrande verwachtingen.

 

Op: ma 16 + di 17 + wo 18/7, telkens om 21u30 in de Bonbonnière.

 

Ticketprijs: 12€ en 10€ (studenten)

 

 

 

SAINT-MARTEAU & PAULINE met ‘Tarara Boum!’ (muziek)

 

Voor hun nieuwe show duiken Saint-Marteau en Pauline in het rijke repertoire uit de Parijse Belle Epoque-jaren (1880-1913). Met chansons die ontroeren. Chansons die doen lachen. Chansons die ook nu nog altijd tot onze verbeelding spreken. Niet te missen!

 

Op: do 19/7 om 19u30 + vr 20/7 én za 21/7 om 21u30 + za 21/7 om 15u00 telkenmale in de Bonbonnière 

 

Ticketprijs: 15€

 

 

 

PIV HUVLUV met ‘Zijn er nog vragen?’ (stand-up comedy) 

 

Hij kreeg 4 sterren in Het Nieuwsblad en De Standaard (“een gevarieerde en vooral onweerstaanbare grappige show”) en ook Wouter Deprez outte zich als fan van PIV’s nieuwste show! Moet er nog zand zijn?! Deze show mag je dus zeker niet missen !

 

Op: do 19/7 om 21u30 in de Bouffonzaal

 

Ticketprijs: 15€

 

THEATER DE KREET WINT KINDERFESTIVAL

THEATER DE KREET wint 7de editie Kindertheaterfestival Spekken te Gent met de productie ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ !

 

 

Het jubileumjaar van Theater De Kreet, dat dit jaar 15 jaar bestaat, kon niet mooier beginnen! Tijdens het slotmoment van het Kindertheaterfestival Spekken te Gent, maakten jury-voorzitster Ilse Everaert en organisator Dirk Schockaert bekend dat het gezelschap met voorsprong het festival wint in de leeftijdscategorie 7-12 jaar. Het festival was met 6.100 toeschouwers en 25 uitverkochte voorstellingen op 47, opnieuw succesrijker dan de vorige editie.

 

De voorstelling van Theater De Kreet viel enorm in de smaak van de Kinderjury. Ook de publieke belangstelling was groot, want zelfs de extra voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht. ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ is een wereldklassieker van Roald Dahl over de kwajongensdroom van kleine Joris. Het ‘siroopje’ dat hij klaarstoomt voor zijn ‘lieve’ oma is het begin van een fantastisch avontuur. Acteur Marc Reynaerts brengt het op een sterk gevisualiseerde en meeslepende manier in een spannende en erg creatieve vormgeving. Een bijzonder trotse acteur nam de ‘spekkentaart’ breed lachend in ontvangst.

 

Marc Reynaerts geniet bekendheid als acteur bij Theater Taptoe (met rollen in o.m. “Karel een Elegast”,  “Draken bestaan”, “ Baeckeland” (titelrol), “Hemel”, ”De Opmeters”. Verder speelde hij mee in “Genoveva van Brabant” van Theater Toone met pianist Pierre-Alain Volondat en in de KNS-productie “Equus” in regie van Frank Van Laecke. 

Op 25 januari 2014 gaat het gezelschap in première in Theater Tinnenpot te Gent met de jubileumproductie ‘O die C’, een ‘speelgoedvoorstelling’ van Andre Vermaerke (idee, tekst én regie) en spelconcept figurenspel van Luk De Bruyker (Theater Taptoe).

FotoReynaertsJORISSpekkenPrijs_Small

Vernieuwende CD van CASUAL CHIC

CASUAL CHIC is een bijzonder en vernieuwend klassiek project van en door de gerenommeerde fluittiste Inge Smedts & harpiste Hanna Grociak. Fluit en (pedaal)harp is een prachtige combinatie, maar toch wordt er al jarenlang hetzelfde repertoire gebracht.

CASUAL CHIC brengt een ongeziene combinatie van ENKEL NIEUWE WERKEN van acht Vlaamse componisten, geschreven in opdracht van Casual Chic. De componisten zijn een unieke mix van jong en opkomend talent met (internationaal) gevestigde waarden, mannen en een vrouw én diverse muzikale stromingen in het hedendaags muzieklandschap. 

Schreven nieuw werk: Maarten De Splenter, Robert Groslot, Bart Picqueur, Bart Watté, Marc Matthys, Wim Mertens, Hannah Van den Borre en Wouter Lenaerts.

 

De CD-presentatieconcerten vinden plaats op:

Za 09 november om 20u00 in Stadsschouwburg Ieper

Vr 29 november om 20u00 in Jezuïetenkerk Lier

Za 30 november om 20u00 in Gemeentehuis Lochristi

Za 14 december om 20u00 in Muziekacademie Zaventem

SAINT-MARTEAU schrijft Koningslied

Gentse chansonnier Saint-Marteau schrijft nieuw Belgisch volkslied

 

‘Belgissimo!’ (ondertussen als single-CD te koop) zal live voor het eerst gespeeld worden op maandag 29/7/2013 om 22u00 op het podium aan het François Laurentplein (‘Luisterplein’) tijdens de slotavond van de Gentse Feesten.

 

De Gentse chansonnier Saint-Marteau heeft een erg goed gevoel voor timing. Hij had nog maar net zijn nieuwe single "Belgissimo !" opgenomen, een feestelijke ode aan België én vooral aan het 20 jaar koningschap van de vorst, of koning Albert II kondigde ’s anderendaags zijn troonsafstand aan.

 

De eerste Waalse persreactie is alvast erg enthousiast:

Pour le coup, on retient le refrain ! « Belgissimo Braavooo » !

Ca pourrait bien devenir rapidement un (grand) classique, dans la trame du Grand Jojo, de JJ Lionel et autres incontournables…

C’est tout le mal que je vous souhaite.

 

"Belgissimo !" is een uitbundige en aanstekelijke mars in de beste revue-traditie. Een lekker ouderwets revue-nummer maar dan gearrangeerd en uitgevoerd op een hedendaagse manier in een bezetting met electrische gitaar, bas, drums en keyboards en backing vocals door Pauline Verminnen (dochter van).

 

In het nummer worden zowel Albert, Filip als enkele andere leden van het koningshuis vernoemd, en wordt al eens een welgemeende "Vive le Roi !" gescandeerd. Een dergelijk toevallig samenvallen van tekst, muziek en actualiteit is uiterst zeldzaam en velen zullen dan ook niet kunnen geloven dat "Belgissimo !" niet speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven. Het nummer wordt namelijk één van de finale-nummers van zijn nieuwe zaalshow/theaterconcert ‘Saint-Marteau à la folie’ die in oktober 2013 in première gaat in CC Evergem (5/10) en De Roma Antwerpen (23/10).


A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod