Nieuws

THEATER DE KREET WINT KINDERFESTIVAL

THEATER DE KREET wint 7de editie Kindertheaterfestival Spekken te Gent met de productie ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ !

 

 

Het jubileumjaar van Theater De Kreet, dat dit jaar 15 jaar bestaat, kon niet mooier beginnen! Tijdens het slotmoment van het Kindertheaterfestival Spekken te Gent, maakten jury-voorzitster Ilse Everaert en organisator Dirk Schockaert bekend dat het gezelschap met voorsprong het festival wint in de leeftijdscategorie 7-12 jaar. Het festival was met 6.100 toeschouwers en 25 uitverkochte voorstellingen op 47, opnieuw succesrijker dan de vorige editie.

 

De voorstelling van Theater De Kreet viel enorm in de smaak van de Kinderjury. Ook de publieke belangstelling was groot, want zelfs de extra voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht. ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ is een wereldklassieker van Roald Dahl over de kwajongensdroom van kleine Joris. Het ‘siroopje’ dat hij klaarstoomt voor zijn ‘lieve’ oma is het begin van een fantastisch avontuur. Acteur Marc Reynaerts brengt het op een sterk gevisualiseerde en meeslepende manier in een spannende en erg creatieve vormgeving. Een bijzonder trotse acteur nam de ‘spekkentaart’ breed lachend in ontvangst.

 

Marc Reynaerts geniet bekendheid als acteur bij Theater Taptoe (met rollen in o.m. “Karel een Elegast”,  “Draken bestaan”, “ Baeckeland” (titelrol), “Hemel”, ”De Opmeters”. Verder speelde hij mee in “Genoveva van Brabant” van Theater Toone met pianist Pierre-Alain Volondat en in de KNS-productie “Equus” in regie van Frank Van Laecke. 

Op 25 januari 2014 gaat het gezelschap in première in Theater Tinnenpot te Gent met de jubileumproductie ‘O die C’, een ‘speelgoedvoorstelling’ van Andre Vermaerke (idee, tekst én regie) en spelconcept figurenspel van Luk De Bruyker (Theater Taptoe).

FotoReynaertsJORISSpekkenPrijs_Small

Vernieuwende CD van CASUAL CHIC

CASUAL CHIC is een bijzonder en vernieuwend klassiek project van en door de gerenommeerde fluittiste Inge Smedts & harpiste Hanna Grociak. Fluit en (pedaal)harp is een prachtige combinatie, maar toch wordt er al jarenlang hetzelfde repertoire gebracht.

CASUAL CHIC brengt een ongeziene combinatie van ENKEL NIEUWE WERKEN van acht Vlaamse componisten, geschreven in opdracht van Casual Chic. De componisten zijn een unieke mix van jong en opkomend talent met (internationaal) gevestigde waarden, mannen en een vrouw én diverse muzikale stromingen in het hedendaags muzieklandschap. 

Schreven nieuw werk: Maarten De Splenter, Robert Groslot, Bart Picqueur, Bart Watté, Marc Matthys, Wim Mertens, Hannah Van den Borre en Wouter Lenaerts.

 

De CD-presentatieconcerten vinden plaats op:

Za 09 november om 20u00 in Stadsschouwburg Ieper

Vr 29 november om 20u00 in Jezuïetenkerk Lier

Za 30 november om 20u00 in Gemeentehuis Lochristi

Za 14 december om 20u00 in Muziekacademie Zaventem

SAINT-MARTEAU schrijft Koningslied

Gentse chansonnier Saint-Marteau schrijft nieuw Belgisch volkslied

 

‘Belgissimo!’ (ondertussen als single-CD te koop) zal live voor het eerst gespeeld worden op maandag 29/7/2013 om 22u00 op het podium aan het François Laurentplein (‘Luisterplein’) tijdens de slotavond van de Gentse Feesten.

 

De Gentse chansonnier Saint-Marteau heeft een erg goed gevoel voor timing. Hij had nog maar net zijn nieuwe single "Belgissimo !" opgenomen, een feestelijke ode aan België én vooral aan het 20 jaar koningschap van de vorst, of koning Albert II kondigde ’s anderendaags zijn troonsafstand aan.

 

De eerste Waalse persreactie is alvast erg enthousiast:

Pour le coup, on retient le refrain ! « Belgissimo Braavooo » !

Ca pourrait bien devenir rapidement un (grand) classique, dans la trame du Grand Jojo, de JJ Lionel et autres incontournables…

C’est tout le mal que je vous souhaite.

 

"Belgissimo !" is een uitbundige en aanstekelijke mars in de beste revue-traditie. Een lekker ouderwets revue-nummer maar dan gearrangeerd en uitgevoerd op een hedendaagse manier in een bezetting met electrische gitaar, bas, drums en keyboards en backing vocals door Pauline Verminnen (dochter van).

 

In het nummer worden zowel Albert, Filip als enkele andere leden van het koningshuis vernoemd, en wordt al eens een welgemeende "Vive le Roi !" gescandeerd. Een dergelijk toevallig samenvallen van tekst, muziek en actualiteit is uiterst zeldzaam en velen zullen dan ook niet kunnen geloven dat "Belgissimo !" niet speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven. Het nummer wordt namelijk één van de finale-nummers van zijn nieuwe zaalshow/theaterconcert ‘Saint-Marteau à la folie’ die in oktober 2013 in première gaat in CC Evergem (5/10) en De Roma Antwerpen (23/10).


GENTSE FEESTEN: onze artiesten

GENTSE FEESTEN 2013 – PROGRAMMATIE THEATERBURO XL-PRODUCTIONS

19de Feesten-editie


 

Humor in DE CENTRALE, Kraankindersstraat met:

WALTER BAELE speelt: Het leven zoals het zeker niet is

Zijn nieuwste én beste show ooit ! Voor het eerst te zien in Gent ! De doortocht van de nietsontziende camera’s van Google Streetview door het dorp van Walter Baele’s alter ego Martin Rigolle, zorgt voor heel wat tumult bij de bevolking. Met alle hilarische gevolgen vandien...

 

-         van za 20 tot met za 27/7, telkens om 19u30

-         wo 24/7 + za 27/7 om 14u30

-         tickets: 19€ en 16€ (-21j en 60+)

 

Onze artiesten en hun producties in THEATER TINNENPOT

AVONDPROGRAMMATIE


Philippe De Maertelaere speelt: CAVEMAN

Met méér dan 600 voorstellingen op de teller is dit de onovertrefbare comedyvoorstelling over het verschil tussen mannen en vrouwen! Hilarisch en super herkenbaar. Waarom houdt een vrouw van shoppen en kan een man maar één ding tegelijk? Caveman geeft je op deze en andere vragen het antwoord.

 

-         van za 20 tot en met di 23/7, telkens om 21u30

-         tickets: 15€ en 12€ (-21 en 60+)

 

 

Frank Degruyter speelt: FILE !

Met FILE! staat u voor het eerst lachend aan te schuiven aan de Sterre. U vloekt, u slaat wild om u heen. FILE! is een hilarische voorstelling over wat nog niet veranderd is... Een voorstelling waarvoor mensen in de rij staan. En zo hoort het!

 

-         zo 21 + di 23/7 om 21u30

-         tickets: 12€

 

 

Moonbeat speelt: SHAKERS

Onweerstaanbaar grappige komedie over Wanda, Hilde, Griet en Kathleen. Vier vrouwelijke 'shakers' die op het ritme van trendy muziek, exotische cocktails mixen voor klanten die de leegte van hun bestaan vullen met alcohol. Een parodie op het leven! Met: Wanda Joosten, Hilde Breda, Griet Stevens en Kathleen Sterckx in een regie van Yves De Lathauwer.

 

-         wo 24 + do 25 + vr 26/7, telkens om 21u30

-         tickets: 13€

 

 

SALON LEBON

Wie Salon Lebon durft binnengaan, wacht een avond vol verrassing! Een geïmproviseerd podium, een piano en een houten dansvloer, verschillende artiesten brengen één voor één hun nummer. Ze zingen, dansen, vertellen..ze kunnen allemaal iets heel bijzonders! Met o.m. Chadia Cambi, Andrea De Laet (bekend van ‘Gardenia’ van Les Ballets C de la B), Sarah Bostoen en Hendrik Lebon (bekend van Kopergietery en ‘Gardenia’ van Les Ballets C de la B).

 

-         wo 24/7 om 21u30

-         tickets: 15€

 

 

Stand-up comedian Piv Huvluv speelt: BEST OF PIV HUVLUV

Stand-up comedian Piv Huvluv staat dit jaar 15 jaar op de planken. Hoog tijd dus om de meest hilarische fragmenten nog eens op te voeren. Hij sleept je meedogenloos mee in zijn gekende stijl. Met tussen de grappen, de "MP-1" in een cruciale rol !

 

-         do 25/7 om 21u30

-         tickets: 14€

 

Philippe De Maertelaere speelt: LEVE PAPA

De opvolger van de gigantische comedyhit CAVEMAN. De Nieuwe (Cave)Man wordt vader en vertelt zijn avonturen in het land van predictors en hormonen, moedermelk en luiers, slapeloze nachten enz. Even hilarisch en super herkenbaar als Caveman. Voor het hele gezin !

 

-         van vr 26 tot en met ma 29/7, telkens om 21u30

-         tickets: 15€ en 12€ (-21 en 60+)

 

The Lunatics spelen: IMPRO-COMEDY

The Lunatics uit Gent zijn al jaar en dag een vaste waarde in de improvisatiewereld. Bij hen draait het rond snelheid, verrassing en vooral comedy. Ze overtreffen hoe dan ook je stoutste, meest onnozele of zelfs je eerder aangebrande verwachtingen!

 

-         za 27 + zo 28 + ma 29/7, telkens om 21u30

-         tickets: 12€ en 10€ (studenten)

 

 

Vitalski speelt: DAAR STA IEMAND

Deze conférencier (én officiële Nachtburgemeester van Antwerpen) combineert in zijn nieuwste voorstelling opnieuw een duizelingwekkende intrige met een stevig verhaal, een waterval van schaterlach maar ook van koude huiver. Een krankzinnig verhaal zonder poespas zoals Vital zelf.

 

-         za 20 + ma 22/7, telkens om 21u30

-         tickets: 12€

 

 

 THEATER TINNENPOT – JEUGDTHEATERJeugdtheater De Kreet speelt: DE LADDER (7-12 jaar)

Beer en Egel, twee bizarre maar ook grappige figuren, zitten aan een muur en houden de wacht bij de ladder. Zoals Adam en Eva niet in de appel mogen bijten, mogen zij niet op de ladder klimmen, laat staan over de muur wippen. Want achter de muur is het verboden terrein! Daar bevindt zich de vijand. Maar wachten duurt meestal lang. Ze spelen leuke spelletjes maar Egel gaat zich steeds meer vragen stellen en wordt hoe langer hoe nieuwsgieriger…

 

-         za 20 + zo 21 + ma 22 + ma 29/7, telkens om 14u30

-         tickets: 8€ (volwassenen) en 7€ (-12j.)

 

Figurentheater Irene Laros speelt: VIS OP HET DROGE (4-8 jaar)

Een topper qua vormgeving! Een humoristisch en spannend visueel verhaal. Op de vooravond van het Grote-Vrolijke-Vissen-Feest komt er een gevaarlijke vis die niet zo vrolijk is. Hij trekt de stop uit de zee en al het water verdwijnt! Dat moet zo snel mogelijk opgelost geraken. Hap jij ook al naar adem van nieuwsgierigheid hoe dit afloopt?

 

-         wo 24/7 om 14u30

-         tickets: 7€

 

Jeugdtheater Kip met Kop speelt: BEDDEPOOT & BORSTELKOP (4-8 jaar)

Meneerke Knutselaar (gespeeld door Wim Van de Velde) verzamelt oude poppen en luistert met een speciaal apparaat naar hun belevenissen. Dat is niet naar de zin van Beddepoot en Borstelkop. Een bed en een borstel hebben immers ook een geschiedenis… en wat voor één! Op een nacht gaan ze samen met Vogelkop, sterren gaan plukken... Een sprankelende voorstelling met een mix van prettige figuren en ware kunstwerkjes! Drie kwartier betovering die onweerstaanbaar zal prikkelen tot creativiteit.

-         wo 24/7 om 16u00

-         tickets: 7,50€ (volwassenen) en 6€ (-8j.)

 

 

Figurentheater Enna-Dien Blink speelt: VLAGGETJESFEEST (3-7 jaar)

Doortje kan niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje en knipt ze mooie lapjes stof uit het wasgoed dat mama nog aan de lijn moet hangen. Maar dat wasgoed blijkt van iemand anders te zijn! Wat nu? Kan het feest nog doorgaan?

-         do 25 + vr 26/7, telkens om 14u30

-         tickets: 7€

 

Stand-up comedian Piv Huvluv speelt: SPEELVOGEL (8-12 jaar)

Voor het eerst in Gent, de nieuwste familievoorstelling van comedian Piv Huvluv. Piv speelt graag alleen, vanuit zijn fantasie. Zijn moeder vindt dat maar niks. Ze moet en zal een speelkameraadje voor hem vinden... Piv speelt de troeven uit die hij als stand-up comedian steeds achter de hand heeft met als resultaat: complexloze humor voor jong en oud. Hanneke Paauwe regisseert en in haar handen wordt alles fris, inventief, beeldend, grappig en spitsvondig.

-         do 25 + vr 26/7, telkens om 16u00

-         tickets: 8,50€ (volwassenen) en 7€ (-12j.) 

 

Podiumoptredens

 

Do 25/7 om 23u15 – Luisterplein: Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels: Belgiës beste bluesmadammen

 

Ma 29/7 om 22u00 – Luisterplein: de Gentse chansonnier SAINT-MARTEAU in duo met zijn pianist Luk Vermeir

 

Ma 29/7 om 21u30 – Groot Podium Sint-Jacobs: Hans Mortelmans & groep: de enige echte erfgenaam van Wannes Van de VeldeMira Miro – Festival


Cirque Cirqulaire speelt ‘Working Class’ (8 tot 11 jaar en familie) van 25 t/m 28/7 telkens om 16u00 aan het Lousbergpark (ingang via Residentie Het Volk, Forelstraat).

Toegang: 5€ (reservaties via Uitbureau)

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod