Den Ongekenden Weereld Des Heeren Ottfriedt

 

Reeds in een ver ver verleden hebben weledele en hooggeboren lieden, meester drakenhoeders, de verheven doch zware taak op zich genomen te zorgen voor 't voortbestaan en vreedzaam grootbrengen van voor hen nuttige drakensoorten.
Met een eigen broeierij steden en dorpen doorkruisend vervult Heer Ottfriedt zijn Queeste : De zoektocht naar een ook voor hem nog onbekend paradijs ... den Ongekenden Weereld des Heeren Ottfriedt.
Een uiterst origineel stukje straattheater, een unieke combinatie van steltenpersonage en marionettenspel, walking-act en korte cirkel-acts.
Heer Ottfriedt rijdt rond met het slapende drakenskelet op de kar en houdt regelmatig halt op straathoeken en pleintjes wanneer de draak ontwaakt,
levensecht gemanipuleerd met touwen en katrollen, met rokende neusgaten, uitslaande vleugels en vervaarlijk vuurspuwend.

Kan mobiel gebracht worden zolang het terrein dat toelaat d.w.z. vlot bereidbare, harde ondergrond zonder bruuske niveauverschillen. De act kan het hele jaar door zowel overdag als 's avonds (verlicht met olielampen en fakkels) gebracht worden. Hoogte 3m50, breedte kar 1m. De houten kar wordt "artisanaal" bestuurd, het drakenskelet is houtsnijwerk.

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod